The Summer House Vestfold

By : Dennis Franklin | 27 Aug 2014 10:02 pm | Featured, Homes

This summer house is located on the coast of Vestfold, Norway and it was designed by the Jarmund/Vigsnaes AS Architects practice on the site of an older building with rocks surrounding it.

The structure required a good integration with the terrain to receive the planning permit and the designers surely achieved this through the shape and color of the house which emulates the rocks nearby, opting for a similar texture and tone.

The stone walls which were already on the site provided the elevation needed to host the terraces and the new walls are made with stones from the blasting at the site. The layout of the structure is low to protect from the strong winds in the region and to protect the outdoor areas while also ensuring a suitable geometry for the cliff formations in the vicinity.

The terraces and swimming pool have a glass fence to preserve the great view while protecting from the winds and the exterior of the home is made of Kebony wood which provides a durable façade even when exposed to the salt water.

 

comments powered by Disqus



Recent in: