IFC Guangzhou by Wilkinson Eyre Architects

By : Dennis Franklin | 4 Jul 2015 4:40 am | Skyscrapers

Located at the top of the Guangzhou International Finance Center in China, the Four Seasons hotel was designed by Wilkinson Eyre Architects in 2010 completing the 440 meters skyscraper with the 33 floors of the luxurious 5 star hotel.

The atrium of the hotel is huge, taller than the Statue of Liberty, and the guest rooms are arranged around it being very spacious, modern and offering a perfect view of the Pearl River that runs 103 levels below. The atrium also features balconies shaped as a diamond and providing a futuristic illumination throughout the space.

The total number of guest rooms and suites is 344 and there is also a restaurant at the 100th floor with different specialties, an Italian café, an Executive Club lounge, a fitness center, an infinity pool, a fully equipped spa and three formal ballrooms that spread over a surface of more than 3500 square meters providing the perfect place for events like weddings or other social occasions.

The IFC was conceived with a simple form aiming at elegance and the triangular plan makes the most out of the views toward the Pearl River Delta while also providing efficient internal layouts and a very good environmental performance. The other parts of the tower include office spaces, a retail mall, a conference center and high quality serviced apartments.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: