Denver Botanic Garden’s new Science Pyramid by Burkett Design

By : Dennis Franklin | 27 Nov 2014 8:05 am | Other

The New Research Center for the Denver Botanic Garden in Colorado has the shape of a pyramid and is a symbol for the conservation and development of the park with a sustainable program created by the Burkett Design studio to integrate it into the natural landscape surrounding it.

The mountainous region is emulated by the shape of the project and the hexagonal cement panels of the skin are a reference to the bees of the botanical garden. The exterior is covered in Swisspearl panels which protect from the rain to prevent thermal gain, thus maintaining a cool temperature inside while also protecting from UV radiations.

The panels have a glass spine in the center which serves as the entrance with the roof integrating cut-out glass skylights for more natural light. The interior hosts exhibitions of the garden research and conservation work displayed on rotation through the year in a great venue set between the large arrays of tree species.

comments powered by Disqus



Recent in: