The Bayfield by Webb & Brown-Neaves

By : Dennis Franklin | 10 Aug 2014 12:21 pm | Homes

The Bayfield is a contemporary residential project located in Perth, Australia which features a design created by the architectural practice of Webb & Brown-Neaves combining classical and modern elements like a sloping roof or an open layout to integrate the outdoors with the interior.

The residence spreads over two floors with an interior that wishes to provide harmony rather than go to extremes, so the materials chosen range from plaster and glass to warmer tones of wood and stone in places like the walls, floors or furniture.

The ground floor hosts the kitchen which extends to the outdoors to give access to the alfresco dining area. The family room integrating the dining zone also open to the outdoors and the library contains a monumental fireplace made of stone to act as one of the main sculptural elements of the interior.

The upper floor is smaller in size since three of the bedrooms are placed on the ground floor, and here is where you find the master bedroom with a walk-in wardrobe, a large en suite and the parent’s retreat extending to a balcony.

 

[homeadore]

comments powered by Disqus



Recent in: