Baita Italia by SLOW Architects

By : Dennis Franklin | 12 Feb 2015 3:46 pm | Restaurants & Bars

Baita Italia is a café located in the Vanke Lake Songhua Resort in Jilin, China and it was designed by the SLOW Architects practice in 2014 with a double floor space and a view toward the mountain and ski tracks nearby.

The work Baita means a place where climbers can take a break and thus it is quite appropriate for a café that allows a peaceful repose for the tourists between hiking or skiing sessions in a sheltered place from which to enjoy the 270 degree view of the surroundings.

The project has a wooden grid spreading over the full width of the interior with three layers to imitate the mountain and snow line with white tones at the bottom of each layer and it wraps the central staircase connecting the two floors to set the ambiance for the whole space.

The counter is in the low space with a solid wooden box feeling and it is where the kitchen, toilet and storage areas define the partition between the seating spaces with a party area behind the exhibition space.

 

comments powered by Disqus



Recent in: