Zauia House by Mario Martins Atelier

By : Dennis Franklin | 27 Nov 2014 10:52 pm | Homes

Zauia House located in Vale da Lama, Odiaxere, Portugal was designed in 2014 by the Mario Martins Atelier with an overview toward the Alvor Esturary and the Lagos Bay.

The design began from the restrictions imposed on the building and thus it was meant to be as simple and light as possible. The exterior is completely white with a horizontal layout and an extended roof to protect from the strong sun with a large, shaded patio toward the south.

The volume rises from the landscape due to the sloped site and it seems to emerge on the pillars to reduce the effect of the vegetation below it that continues on a part of the roof. The interior contains four bedrooms with ensuite bathrooms, kitchen, support areas, home office and a living area connected to the verandah. The technical support area and the parking spot outside are next to an additional service patio and the swimming pool continues the terrace with a central platform as a separating element between the deck and the landscape.

 

comments powered by Disqus



Recent in: