Vale dos Cristais Residence 6 by Anastasia Arquitetos

By : Dennis Franklin | 21 Oct 2014 3:39 am | Homes

The Vale dos Cristais Residence 6 located in Nova Lima, Minas Gerais, Brazil was designed in 2014 by the practice of Anastasia Arquitetos on a picturesque uphill site.

The design wants to integrate into the original topography without changing it too much and the outdoor areas were the top priority, since the climate of the region makes connection with the exterior quite needed.

The residence spreads over three floors, with the spa and sauna on the underground, the living room on the ground floor with the kitchen and laundry and the bedrooms placed on the upper level for more privacy and a good view. The social areas are encased in glass toward the east and have a terrace protecting them, while the north side has a view of the valley.

The design is in harmony with the landscape due to the careful integration between the outdoors and the internal areas and they also ensure sufficient sunlight and natural ventilation for the inhabitants.

 

comments powered by Disqus



Recent in: