Tucheng Sports Center by Q-Lab

By : Dennis Franklin | 2 Mar 2015 3:14 pm | Sport Arenas

The Tucheng Sports Center in New Taipei City, Taiwan was designed in 2014 by the Q-Lab architectural practice and is comprised of three volumes interlocked with one another with two red ones hosting the basketball courts and another grey one for the ice hockey rink protruding from the blue volume where the swimming pool is located.

The façade is made of perforated aluminum in the front and glass at the back for more natural light and the building has a composite window and wall system that optimizes the amount of light coming inside as well as the level of privacy according to the needs of the moment.

The gradient colors outside are actually arranged to reflect the heat gain or loss so that the lighter colors are placed in the area with the most heat gain and the darker ones in the areas with the least heat gain for a balanced exterior. The interior is highly flexible and you can see the other programs from each room.

 

comments powered by Disqus



Recent in: