Tag Archives: Studio Odile Decq

GL Events Headquarters by Studio Odile Decq

By : Dennis Franklin | 20 Sep 2014 12:22 pm | Offices

The French headquarters for the GL Company which specializes in events management were designed by the Studio Odile Decq between the rivers of Rhone and Saone in the city of Lyon with two main volumes suspended on large crossing beams on the fourth floor. There is an 86 degree shift of the two main volumes and a large atrium acts as the directional space which gives access to the various internal programs. Glass walls create subdivisions that maintain a visual…

The Opera Garnier Restaurant by Studio Odile Decq

By : Dennis Franklin | 26 Feb 2014 10:04 pm | Restaurants & Bars

Located on 8 Rue Scribe in Paris, France, the Opera Garnier Restaurant is an elegant locale designed in 2011 by the Studio Odile Decq with a soft curved mezzanine level above the table area and a classical aesthetic that is very suitable to the historical character of the building. The designers wanted to offer a restaurant that is suitable to modern standards without damaging the existing structure so that the walls, pillars and ceiling were left unhindered with a façade…

Museum of Contemporary Art in Rome by Studio Odile Decq

By : Dennis Franklin | 21 Feb 2014 8:10 am | Museums

The Studio Odile Decq designed the roof Museum of Contemporary Art in Rome and it acts as a promenade which connects the historic 19th century structure to the environment of contemporary art crowning the existing building which used to be the old Peroni beer brewery with a terrace that offers an overview of the city. The predominant color of the museum is black and the restaurant has dark surfaces to create a mysterious setting with light projecting from the hanging…

FRAC Bretagne Museum by Studio Odile Decq

By : Dennis Franklin | 17 Feb 2014 7:16 pm | Museums

The new building of the FRAC Bretagne museum was designed by the Studio Odile Decq in 2012 and it is located in Zac de Cleunay, Rennes, France offering a daring combination of materials and geometries to create a “brute and sophisticated” aesthetic, as the designers defined it. The structure features a huge block with a color palette that employs red black and white to create a contrasting and powerful impact with a complex interior geometry that allows a visual connection…




Recent in: