Stacked House by naturehumaine

By : Dennis Franklin | 27 Oct 2013 11:47 am | Homes

The naturehumaine architectural practice likes the contrast and impact created by several volumes stacked one upon another as we have seen in the Berri Residence they designed and in this project we see the same idea given shape through the Stacked House.

Located on a back alley of the Plateau neighborhood in Montreal, Canada, the project was designed in collaboration with the owner since he had the desire to create his own house. The neighborhood features a lot of partial renovations and patchwork extensions and the Stacked House tries to blend in through the use of a specific tone on each of the levels.

Spreading over a surface of 2518 square feet, the house consists of four distinct volumes stacked on top of each other with a metallic façade combined with wooden touches to create a diverse and well integrated exterior. The vertical geometry of the house was imposed by the site and the designers carved out a void in the center of the house to provide the natural light, ventilation and outdoor space.

 

[homedsgn]

comments powered by Disqus



Recent in: