SP Setia Headquarters by Shatotto

By : Dennis Franklin | 6 Aug 2014 7:26 am | Offices

SP Setia is one of the largest developers in Malaysia and their new headquarters was designed by the Shatotto architectural practice in Shah Alam, Selangor to the southwest of Kuala Lumpur.

The project hosts their new Setia Alam venture while also contributing to the overall development of the country with this large endeavor, being the first private commercial building in Malaysia to receive a platinum certification for its sustainable features.

The highway to access the building is to the south and the east side hosts a large rainwater collecting reservoir and thus the southeast part was developed with extra attention to provide the best public access.

There are nine columns that support the parasol and they evoke the ancient Greek aesthetic. The ground level with its large water body makes the overall structure seem lighter and it connects the rainwater reservoir with the landscape, making the large building seem more modest and better integrated into its environment.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: