Red Town Office by Taranta Creations

By : Mark V | 23 Jun 2015 6:24 pm | Interiors, Offices

Taranta Creations have designed their own studio and office located in Shanghai, China and named it as The Red Town Office. Located in a former metal factory, this project had a couple of difficulties to fulfill the wish of the studio to create two floors due to the existing diagonal steel structure.

The distance between the structure and ceiling was too small for a traditional office layout and that’s why a floor was created just above the steel structure. Four working stations are placed in the space between the steel profiles and this is how the floor is transformed into one continuous desk while keeping the traditional workspace look.

The large work floor is a reflection of the ongoing creative process within the studio and invites the designers to relax, think and work in the same time in this open space. This informal interpretation of office space encourages cross pollination between the different projects and disciplines in the studio.

On the lower floor the workstations are placed along the window with a green sculptural table that can be used for mutual activities. The central staircase is also an interesting design, informal and contoured, reminiscent of a large droplet of water ready to fall from the ceiling.

A highly saturated environment of bright red surrounds the workers making the transition between the contrasting office areas and giving this studio’s name, the Red Town Office.

[Contemporist]

comments powered by Disqus



Recent in: