Phoenix Valley by studio505

By : Dennis Franklin | 10 Jul 2014 4:23 pm | Other

The Phoenix Valley is a Theatre, Film and Arts Centre in the city of Wujin, Changzhou, Jiangsu, China and it was designed by the studio505 architectural practice in 2013 to add a new landmark in the region.

The project brief proposed strict zoning to divert an axial canal in a turn across the front of the rectangular building footprint and to leave an open square to the side or front. The designers proposed drawing the canal into the site so that it becomes the active element, carving the valley from the mountain mass. Thus an internal courtyard is created to provide an outdoor gathering space that is protected from the crowded streets.

The interior hosts four cinemas, a grand theater with 1000 seats that is able to host traditional Chinese opera as well as digital performances, a five floor art gallery, a learning center for the young with a capacity of 4000 students, an experience hall, a sports and dance hall. There are also several retail spaces, cafes, food facilities and a children’s playground.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: