Penthouse at the Candy Factory Lofts by Johnson Chou

By : Dennis Franklin | 27 May 2015 3:16 pm | Apartments

The Johnson Chou studio designed this interior located in the Candy Factory Lofts in the city of Toronto, Ontario, Canada.

The building was a candy factory and this penthouse was one of the first residential reuse projects in Toronto. The loft spreads over a surface of 2700 square feet and since the owner likes to travel into remote areas a lot and also likes sports, he wanted a home where he could feel in touch with what he likes.

The designers took advantage of the ceiling heights on the first level to add a lot of beams that evoke ramps and steps to make the interior seem more like the exterior and also add a rustic tone to the space.

The predominant material of the first floor is the ebony wood on the panels which spreads throughout the kitchen, living space, dining, study and guest rooms to provide a warm and somewhat dark tone to the spaces.

The second floor is accessed through a spiral staircase and it includes a large deck with dining and lounge areas along with the master bedroom offering great views of the Toronto downtown.

 

[homedsgn]

comments powered by Disqus



Recent in: