Paradox House by KLab Architecture

By : Dennis Franklin | 15 Oct 2014 6:52 pm | Homes

The practice of KLab Architecture designed the Paradox House in 2013 which is located in Peania, Athens, Greece, a picturesque setting that provides ample opportunity for great views.

The residence spreads over a surface of 250 square meters and is inhabited by a young family. The layout of the interior is open and tries to bring as much light inside as possible, so the angles of the structure were carefully considered to protect the home from the northern winds while opening it to the other sides.

The flexible design takes its inspiration from the vernacular Greek architecture but is much lighter due to the addition of three empty volumes to the exposed concrete walls that act as light wells. The ground floor extends to the garden and the three white cubes give the impression of a small village indoors. Each cube was created for a different member of the family and thus they contain the private sections of the home, leaving the public areas on the ground floor.

 

comments powered by Disqus



Recent in: