Casa Kopche by Grupo Arquidecture

By : lau | 18 Jun 2014 5:22 pm | Homes

Casa Kopche is a residential project designed by the Grupo Arquidecture practice and it is located in Merida, Yucatan, Mexico offering an imposing white structure which acts as a contrasting element to the surrounding green courtyards. Spreading over a surface of 434 square meters, the house has a very open layout to maintain constant connection with the natural landscape and to allow abundant natural light to fill the interior. The main entrance has a stone wall protecting it from the…

Apartment D by Ippolito Fleitz Group

By : lau | 18 Jun 2014 5:17 pm | Apartments

The Ippolito Fleitz Group designed the Apartment D in Stuttgart, Germany in 2011 for a young family and they used a neutral color palette with bright tones to make the loft seem more spacious as well as integrating the different areas into a cohesive whole. The interior geometry is highly complex and although the decorative elements are minimal the spaces appear as diverse with a contemporary aesthetic combining elegance with industrial touches. The floor plan has a rectangular layout and…

Hankook Technodome by Foster + Partners

By : lau | 18 Jun 2014 5:13 pm | Uncategorized

The Hankook Technodome in Daejeon, Korea recently broke ground and it features a design created by the Foster + Partners architectural practice as an office area with fully developed laboratories to promote collaboration and innovation for the large number of technology and engineering corporations in the country. The layout of the building is arranged as a hand, with five fingers that host parallel work stations and industrial units. This position ensures the best interaction between the research labs and the…

The Vibeeng School by Arkitema Architects

By : lau | 18 Jun 2014 5:10 pm | Education

The Vibeeng School in Haslev, Denmark was designed by the Arkitema Architects practice with a playful red exterior and several external education zones to reduce the energy requirements for the project. The primary school is class 1 and it integrates various sustainability elements to increase the overall efficiency while also stimulating the children to learn in a challenging environment. The roof hosts skylights toward the north to improve the natural light inside and there are also several solar panels to…

Manerba del Garda by C+ farinaro lepore architetti

By : lau | 17 Jun 2014 12:32 pm | Homes

Manerba del Garda is a residential project designed by the C+ farinaro lepore architetti practice in 2009 and it is located in Solarolo, Italy. The house uses a simple rectangular geometry and a façade composed of rocks to integrate with the landscaped surroundings. There aren’t too many openings toward the road side and the entrance here is made through a passage underground so that the home appears as a mysterious block for the passers-by and this ensures the privacy of…

Yelp! Headquarters by Studio O + A

By : lau | 17 Jun 2014 6:22 am | Offices

Yelp is a multinational corporation which operates as an online urban guide and their headquarters in San Francisco, California was designed by the Studio O + A after they moved from a smaller site to a high-rise building in the Financial District. The project was designed as a vertical campus that would facilitate the interaction between the employees. The eighth floor has a fully equipped coffee shop, the fifth floor has a break room with window seating and there are…

HT Apartment by Landmak Architect

By : lau | 17 Jun 2014 6:12 am | Apartments

The practice of Landmak Architect refurbished this home called the HT Apartment in Hanoi, Vietnam and it is on the eleventh floor of an old condo building which is a part of the resettlement housing group, so it provided a highly inefficient layout that required a lot of work to make functional. The apartment spreads over a surface of 83 square meters and it had pool illumination and ventilation but the location of the project is relatively central and thus…

Maison des Fondateurs by BIG

By : lau | 17 Jun 2014 6:06 am | Museums

The Swiss watchmaker Audemars Piguet has commissioned the BIG architectural practice to expand their headquarters at the historic workshop complex in Vallee de Joux, western Switzerland where they first began their work in 1875. The extension project wants to add a spiraling museum rising from the landscape in order to welcome the visitors and offer a new attraction to them. The project designed by the practice of Bjarke Ingels is comprised of a pavilion which spirals into the ground with…

The Terraced House by Shaun Lockyer Architects

By : lau | 17 Jun 2014 6:03 am | Homes

This Terraced House in Brisbane, Australia was designed by the practice of Shaun Lockyer Architects with the idea of providing a family home where the owners can live a happy life. The structure has a very complex geometry which tries to integrate with the landscape, so it creates an elevated courtyard to the side which was originally occupied by a post-war cottage. The cottage was refurbished and extended with a contemporary aesthetic. The house has a bright interior with an…

Noble Quran Oasis by Mecanoo

By : lau | 17 Jun 2014 5:53 am | Other

The Noble Quran Oasis competition which wants to create a spatial and visual experience in Al Madinah, Saudi Arabia, received a proposition from the Mecanoo architectural practice from the Netherlands and it involves a structure which references the ancient Islamic cities through its poetic aspect that are inspired by the Arabic calligraphy. The arid landscape wants to encourage growth through culture and the structure takes care of the guests by ensuring an intimate retreat. The city is located in a…

Page 35 of 305« First...102030...3334353637...405060...Last »

Recent in: