Brunner headquarters by McDowell + Bendetti

By : lau | 15 Feb 2014 1:23 pm | Offices, Stores / Showrooms

This beautiful bright interior hosts the new London headquarters of the Brunner international furniture company and it was designed by the practice of McDowell + Bendetti as a furniture showroom and office space. The project is located in a Victorian warehouse spreading over three floors on the Rosebery Avenue near the Exmouth Market in Clerkenwell, London and it allows the company to expand from the former premises close to the Old Street into a much larger and brighter space right…

Al Bahr Towers by AEDAS

By : lau | 15 Feb 2014 1:19 pm | Skyscrapers

The Al Bahr Towers are the new headquarters of the Abu Dhabi Investment Council in the United Arab Emirates and the project was designed by the AEDAS architectural practice consisting of two towers that create a gateway and landmark structure for the area. The two towers have a height of 25 floors and the designers used an algorithmic composition that takes its inspiration from the Islamic principles of design so that they create a shape that respects the architectural tradition…

Oslo restaurant by TheHouseWith

By : lau | 15 Feb 2014 1:15 pm | Restaurants & Bars

The Oslo project located in the Hackney Central area on the Amhurst Road in London, England and it was designed in 2013 by the London-based architectural practice TheHouseWith. The structure was formerly a railway station built in 1870 which was transformed into a new restaurant and bar taking its inspiration from the Scandinavian style and aesthetic. The high ceilings of the building and the exposed original brickwork combined with Victorian arched windows proved to be a good beginning for the…

Studio House by GRADE

By : lau | 15 Feb 2014 1:11 pm | Homes

The GRADE architectural practice designed this private residence of a mosaic artist and named the project Studio House being located in a natural setting in Virginia Beach, Virginia that offers expansive views of the Chesapeake Bay. The wooded area offered sufficient privacy to the inhabitants so the designers could take advantage of the beautiful landscape and use large glass areas for a constant connection with the surroundings. This allowed the artist to have a creative space where he can work…

University of Oregon Hatfield-Dowlin Complex by ZGF Architects

By : lau | 15 Feb 2014 1:07 pm | Education

The Hartfield-Dowlin Complex is a project designed to represent the innovation and importance of the football program of the University of Oregon located in the city of Eugene. The project was designed by the ZGF Architects practice and it spreads over 145000 square feet with a black glass façade that ensures the solar glare protection while also offering privacy to the persons inside to promote the ethic of stealth and complexity of the program. There are 40 feet of cantilevers…

House Varanda by Carla Juaçaba

By : lau | 14 Feb 2014 9:02 am | Homes

House Varanda is a project designed by the Brazilian architect Carla Juacaba and surrounded by a natural landscape with luxurious tropical vegetation in Rio de Janeiro, Brazil. The house spreads over a surface of 1507 square feet and, since the trees provide sufficient privacy, the designers used glass on the walls surrounding it. The owner of the house is the granddaughter of the architect Sergio Bernardes and a Colombian artist, so it was definitely difficult to come up with a…

Early 1900s Inspired Starbucks in New Orleans

By : lau | 14 Feb 2014 8:49 am | Restaurants & Bars

After we have seen the Starbucks coffee shop built in a train (here), the coffee giant opened a new storefront in the French Quarter of New Orleans and it is inspired from the history of the city with a theme and setting reminiscent of the early 1900s. The new Starbucks resembles a historic market and it takes its look from an apothecary space from the 1900s with a warm toned ambiance using a lot of wood and exposed bricks with…

Allez Up by Smith Vigeant Architects

By : lau | 14 Feb 2014 8:45 am | Other

Allez Up is an indoor rock climbing space which was designed by the practice of Smith Vigeant Architects in the Southwest borough of Montreal, Canada on a site surrounded by the Lachine Canal and silos of the old Redpath sugar refinery which were converted into this recreational facility. The abandoned silos were transformed into the rock-climbing gym in order to maximize the potential of the historical vestiges that remind of the former industrial past of the city and their height…

Fisht Olympic Stadium by Populous

By : lau | 14 Feb 2014 8:41 am | Stadiums

The Fisht Olympic Stadium is named after the Mount Fisht and is located in the Sochi Olympic Park offering a 40000 seat capacity. The project was designed by the Populous architectural practice in collaboration with the Buro Happold design consultancy firm with the main purpose of hosting the venue for the opening and closing ceremonies of the 2014 Winter Olympics and Paralympics in Sochi, Russia. The open-air stadium has walls and roof built as a continuous glass surface in order…

Kiosk by Make Architects

By : lau | 14 Feb 2014 8:35 am | Other

The practice of Make Architects created two unique prefabricated retail kiosks in London, England which are a part of the Canary Wharf’s Ice Sculpting Festival and they use a simple geometry that folds to create a dynamic shape. Based on the concept of origami, the kiosk has a rectangular box-shape when it is closed and it has folds and hinges in the aluminum panels that permit it to expand in a manner similar to that of a fan. The lead…

Page 32 of 245« First...1020...3031323334...405060...Last »

Recent in: