Zhangjiagang Town River Reconstruction by Botao Landscape

By : lau | 7 Nov 2014 6:48 pm | Urban

The Town River in Zhangjiagang, China has a length of 2200 meters with a width of 12 meters and nearly half of it was covered by sewage since the 1990s leading to an environmental threat so it needed extensive redesign which was carried out by the Botao Landscape studio. The designers wanted to start from the concept of a City Parlor as the center of a commercial area that would also ensure pollution control and the recovery of the natural…

Center Court Villa by DADA Partners

By : lau | 5 Nov 2014 9:31 pm | Homes

The Center Court Villa located in New Delhi, India was designed by the architectural practice of DADA Partners with a contemporary style that is open to the backyard while also integrating a lot of luxurious features. The project has no less than six bedrooms and a large living area with glazing surfaces and sliding screen doors that ensure a visual connection with the two courtyards, one to the north and the other one to the south. There are two parallel…

KaiF by FORM

By : lau | 5 Nov 2014 8:26 pm | Apartments

KaiF is the name of an apartment in Kiev, Ukraine which was designed in 2014 by the FORM architectural practice by removing the unnecessary additions and creating a simple and contemporary setting. Spreading over a surface of 120 square meters, the clients wanted as much space as it was possible so the store rooms, walk-in closets and the two bathrooms were hidden to ensure an open and fluent interior layout. The entrance area can be enclosed through a three meter…

Océane Stadium by SCAU Architects

By : lau | 5 Nov 2014 7:21 pm | Stadiums

The Oceane Stadium located in Le Havre, France was designed in 2012 by the practice of SCAU Architects with an imposing façade than wants to set a new landmark into the region. The practice won the project at a competition began in 2009 and the project is not only a football stadium but also a great arena for various other events due to the sophisticated technical features and high functionality of the design. The project had a cost of 80…

Incheon Children Science Museum by HAEAHN Architecture

By : lau | 5 Nov 2014 6:19 pm | Museums

The Children Science Museum located in Incheon, South Korea was designed in 2011 by the practice of HAEAHN Architecture in collaboration with Yooshin Architects & Engineers and Seongwoo Engineering & Architects as the first specialized science museum for children in Korea. The project is at the entrance of the KyeYang Mountain and its design tries to incorporate the geographical context beginning from the idea of a “sponge that embraces children’s dreams”. “Sponge” became the keyword for the entire project which…

Vino Veritas by Masquespacio

By : lau | 5 Nov 2014 4:38 pm | Restaurants & Bars

Vino Veritas located in Oslo, Norway is a restaurant specialized in organic wines and tapas from Spain and it was designed by the Masquespacio creative consultancy practice with an aesthetic that combines the Spanish tones with the characteristics of Norwegian interiors. The restaurant is a part of the Cortijo El Cura ecologic winery from the La Alpujarra region of Andalusia and it provides the citizens of Oslo with an interior where the predominant features are the natural wood walls and…

Bungalow by Borren Staalenhoef Architecten

By : lau | 5 Nov 2014 3:34 pm | Homes

The practice of Borren Staalenhoef Architecten was commissioned to redesign a single family home built in 1978 with a design by J.A.F. Staalenhoef which is located in Epe, The Netherlands and the new structure wants to create a dialogue with the existing one through the addition of a new steel frame which defines a climatized interior. The nearby forest is integrated through the glazed surfaces and the designers explain that the continuation of the steel construction to the outdoors creates…

From Shop To Loft by R3 Architetti

By : lau | 5 Nov 2014 2:31 pm | Apartments

This apartment in Torino, Italy used to be a small shop and in 2002 it was transformed into a loft by the practice of R3 Architetti. The narrow space led to a vertical design which is similar to a duplex with the living and work area on the lower level which also integrates the kitchen and master bathroom, while the mezzanine contains the sleeping area and another study with an overview of the living room. The areas like the kitchen…

George Lucas Museum of Narrative Art by MAD Architects

By : lau | 5 Nov 2014 1:30 pm | Museums

The practice of MAD Architects was commissioned to design the George Lucas Museum of Narrative Art on the waterfront of Chicago and the overall project was created with the collaboration of the local firms Studio Gang and VOA Associates. The structure appears as an artificial mountain into the urban setting to create a sloping exterior with a green park surrounding it. There are three floors where you find the exhibition spaces with a looping layout and an elevated disk at…

The Dune Villa by HILBERINKBOSCH Architects

By : lau | 4 Nov 2014 11:27 pm | Homes

The Dune Villa is a residential project with four bedrooms located in Utrecht, The Netherlands and featuring a design by the practice of Hilberink Bosch Architects on a site with a height difference of six meters and a pine forest nearby. The owners wanted a project which would combine the natural qualities of the F. L. Wright structures with the openness of Mies van der Rohe and the tactile qualities of Peter Zumthor. The layout of the structure consists of…

Page 10 of 347« First...89101112...203040...Last »

Recent in: