Padarie by CRIO arquiteturas

By : Dennis Franklin | 13 Jun 2016 7:04 am | Restaurants & Bars

The Padarie project designed by the practice of CRIO arquiteturas in Porto Alegre, Brasil resides in a building with two floors and it has order, zoning and intelligent flows as its main guidelines.

The ground floor is where the customer area is located along with some of the support facilities such as the tearoom, the store, cashier, counter, storage room, restrooms, a small kitchen, locker rooms, bathrooms for the staff and a small backyard.

The top floor hosts the administration office, the bakery, patisserie and cold chamber along with an additional storage room. The designers changed the location of some key elements in order to create a more dynamic space so that all the service areas are connected.

The furniture has bright colors and the illumination is spread on articulated luminaries and rail spotlights creating a bright and joyous ambiance. The façade received a mask in order to increase the privacy of the storage room and office without restricting the sunlight from entering and a wooden pergola completes the façade by adding personality and warmth to the first Padarie shop in the town.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: