Oslo Restaurant by Borja Garcia Studio

By : Dennis Franklin | 16 Aug 2014 2:01 pm | Restaurants & Bars

The Oslo Restaurant located in the city of Valencia, Spain between the Plaza del Negrito and the Cathedral was designed by the Borja Garcia Studio in 2014 to bring a structure from 1850 to contemporary standards while maintaining the original materials and layout.

A thick wooden door connects the street with the interior leading into the open ground floor which is an area designed for snacks and light meals, while a large solid brick staircase leads to the second floor. A stainless steel shelf with black lacquered touches contrasts the old brickwork adding a contemporary touch to this area.

The illustration “Drikker og venner” by the artist Valencian Lawerta stands out behind the bar to add a colorful and joyous touch to the space. There are three rooms on the upper floor, one opening to overlook the pedestrian street with a large round table and several rectangular ones for different groups, while the other two rooms are more intimate.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: