Office Off by heri&salli

By : Dennis Franklin | 19 Aug 2014 6:11 pm | Offices

The Office Off project designed by the heri&salli architectural practice in 2013 is located in Burgenland, Austria with wood as the predominant material so that the work setting is one that seems closer to a cabin retreat with an open layout.

The project contains living and relaxation areas, a gym and a fire pond transformed into a swimming pool along with meeting areas, common areas outdoors and a climbing wall at the entrance. The structure integrates sustainable elements and each furnishing inside was designed specifically for the project to bring light and comfort to the ambiance.

Some parts of the cube have been covered in Alucobond and the wood is Canadian pine wood for the roof and larch for the rest. The wall mounting of 52 centimeters ensures a low heat transition coefficient and the heating system is supplied by farmers nearby.  A BUS system regulates the opening of windows according to the temperature outside and 85% of the roof is covered in photovoltaic panels.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: