Ngunguru House by Tennent + Brown Architects

By : Dennis Franklin | 11 Aug 2013 1:03 pm | Homes

Designed by the practice of Tennent + Brown Architects for a family and their two boys, the Ngunguru House is a modern home which tries to take advantage of the beautiful setting.

Located on a former hilltop which was leveled in Ngunguru, Northland, New Zealand, the house offers a view of the coast and there are a lot of trees surrounding it to add privacy and a natural setting. Due to the great spot the house was designed as several one storey rooms that go along a central corridor and communicate with the exterior extending to a swimming pool outside.

Above the central hall lies a lattice work which provides shading and connects the separate volumes together acting as a tree canopy. There are a lot of areas which communicate with the outdoors due to the warm climate of the region and the designers also paid attention to the sustainable features of their project and thus it features sustainable materials, thermal mass, water collection tanks and wastewater disposal.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: