Linear House by Studio B Architects

By : Dennis Franklin | 18 Oct 2013 6:38 pm | Homes

Linear House is a residential project designed by the Studio B Architects in Aspen, Colorado on a site that offers a splendid alpine landscape but was set against the White River National Forest and in a dense aspen stand so that the construction space was very limited.

Since the project is set on such a difficult terrain a licensed geologist was required to approve the project after verifying historical avalanche chutes and the established Aspen groves, a process that took a year and encountered some problems.

The clients travel a lot and thus communication and material review also created difficulties so that decisions sometimes took a long time. The altitude of almost 10000 feet added to the construction problems since the seasons are shorter and there is a lot of snow.

The house is at a height of 9500 feet and the site is in a remote area with an L shaped plan that floats above a stone plinth. The main materials used in the construction are Japanese plaster, weathered teak siding, glass and hand carved limestone from the Yangtze River.

 

[contemporist]

comments powered by Disqus



Recent in: