Lake Cottage with mirrored entrance by UUfie

By : Dennis Franklin | 5 Nov 2013 6:15 pm | Homes

The Lake Cottage is an extension to a woodland home located in Ontario, Canada with charred cedar walls and a mirrored entrance that makes it literally reflect the surroundings creating an impressive effect.

The project was designed by the Japanese architect Eiri Ota and the Canadian architect Irene Gardpoit Chan from the UUfie studio and it extends the previous house with an additional living space and a dining room.

The site is next to the Kawartha Lakes offering splendid natural scenery. According to the designers, the project is a reinterpretation of living in a tree house so that nature itself is a part of the building with the entrance standing in a sheltered recess and having mirror panels covering all the sides and the ceiling.

The roof is pitched and covered in black steel with the ends clad in charred cedar to protect from the termites and fire. The rectangular space in the center is occupied by the living area and the dining room acts as a connection between the existing house and the extension.

 

[dezeen]

comments powered by Disqus



Recent in: