The Iporanga House by Nitsche Arquitetos Associados

By : Dennis Franklin | 10 Jul 2016 9:15 am | Homes

The Iporanga House located in the city with the same name on the Sao Paulo coast in Brazil was designed by the Nitsche Arquitetos Associados practice in a protected area of the original Atlantic Rainforest thus offering a stunning view and rich natural surroundings.

The native forest made the designers opt for a structure that would cover as little ground surface as possible but it had to be large enough to host the five suites desired by the clients. The inhabitants are a couple and their three sons so the structure had to have a surface of at least 400 square meters.

The house was spread over three levels with a suspended volume and wood structured for five suites on the top floor and the ground level hosting only a small enclosed area for the services, while the social areas such as the living, dining area and kitchen were on the second level with the swimming pool.

The wooden volume hosts the private section of the house with enclosed boards on the street side and glass panels on the forest side.

 

[contemporist]

comments powered by Disqus



Recent in: