House at a Lake by BBSC Architects

By : Dennis Franklin | 29 Oct 2016 5:11 pm | Homes

The House at a Lake is a residential project created by the practice of BBSC Architects in 2011 and it is located in Mol, Antwerp, Belgium near a lake that encouraged the designers to create an open interior that would benefit from the beautiful view.

The house spreads over two floors and the largest window is toward the lake, while all of the living and private areas have a view of the garden or lake. The two floors communicate via a central void which goes from the raised up lounge area with the kitchen and dining area integrated to the upper floor.

The dining area and living space are separated through an open fire place between them that still allows a visual connection. The first floor opens to the void through a balustrade that defines the home office with a view toward the lake.

The ceilings are made of an acoustic plaster that allows the inhabitants to enjoy the living area’s openness and its double height window in a most comfortable setting.

 

[adelto]

comments powered by Disqus



Recent in: