Green Lighthouse by Christensen & Co Architects

By : lau | 4 Sep 2013 5:35 pm | Education

Located in Copenhagen, Denmark, the Green Lighthouse is the first CO2 neutral public building in the country hosting the Faculty of Science at the University of Copenhagen.

The project was designed in 2009 by the practice of Christensen & Co Architects with a circular shape and adjustable louvers mirroring the course of the sun since it is the main source of energy.

The project is based on a new experiment with the energy which consists of a supply combination of district heating, photovoltaic solar heating and cooling and seasonal storage. The building’s design led to a 70% reduction of the energy consumption due to its round shape which features adjustable louvers that follow the sun’s course.

The core of the building is a space for social interaction but it also acts as a channel for the light and ventilation passing through the building. The other rooms and functions are laid around this space so that they benefit from the natural light.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus

Recent in: