Fuel Station and McDonalds by Giorgi Khmaladze

By : Dennis Franklin | 6 Apr 2013 2:26 pm | Restaurants & Bars, Urban

Located in the seaside city of Batumi in Georgia, this project was designed by the architectural practice of Giorgi Khmaladze and it combines a Fuel Station and a McDonalds into a single building. There are also recreational spaces and a reflective pool incorporated in the project.

Due to the fact that the two programs, that of the fuel station and that of the restaurant, are so different from each other the spaces are completely divided and isolated so that visually and physically they are hidden from the other’s customers.

The utility and support spaces are grouped together and placed on the ground level to provide easy access to the technical points and also due to the small building footprint.

The restaurant public space has its separate ground floor entrance and it connects with the next floor providing several decks on the intermediate levels and dining spaces. Some of the dining spaces also provide a view towards the water nearby and there is an open air patio on the top level which is enclosed from the sides to protect it from exterior noise. There is also a layer of plants which covers the cantilever canopy to provide a natural element.

 

[contemporist]

comments powered by Disqus



Recent in: