Dolce&Gabbana Headquarters in Milan by Piuarch

By : Dennis Franklin | 16 Jun 2015 4:08 pm | Offices

Located in a former office building built during the 1960s, the new Dolce & Gabbana Headquarters was designed by the architectural practice of Piuarch and it features a reinforced concrete structure with a continuous glass façade marked by several brise soleil in the stainless steel and with GRC panels reproducing the same pattern toward the courtyard.

The project has two parallel volumes with a courtyard in the center and its design tries to optimize the original building by taking advantage of its best features and bringing it up to date in order to properly host the company’s showrooms, offices, restaurant and conference rooms.

The lobby entrance has skylights on the ground floor to make it stand out and the ground floor was raised compared to the street level through a basalt base decorated with Mediterranean plants. Glass is used abundantly since transparency was an important feature in the project, especially in the areas that face the courtyard.

 

[architizer]

comments powered by Disqus



Recent in: