Danuri Kangnam Store by Hyunjoon Yoo Architects

By : Dennis Franklin | 2 Jun 2014 11:40 am | Stores / Showrooms

The Danuri Kangnam Store located in Seoul, South Korea started from the idea of peeling the finishing cover of the interior so that it would move away from the typical modern architecture.

The designers from Huunjoon Yoo Architects used the “peeled” surface to define different functions inside such as the shape of a table of staircase and the main material used for the interior is oak wood panels which were peeled out for chairs or other forms.

The remaining surface after the removal of the wooden cover is white and this is the part seen by the visitors. The central element in the store is the large staircase connecting the floors which has two parts, one made of stone and the other made of steel and hung on the second floor with a gap between them to clearly separate the two spaces.

The store is run by the City of Seoul and it can also be adapted for parties during the evening due to the clothes hangers placed so that they can be easily removed to empty the space.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: