Bungalow by Borren Staalenhoef Architecten

By : Dennis Franklin | 5 Nov 2014 3:34 pm | Homes

The practice of Borren Staalenhoef Architecten was commissioned to redesign a single family home built in 1978 with a design by J.A.F. Staalenhoef which is located in Epe, The Netherlands and the new structure wants to create a dialogue with the existing one through the addition of a new steel frame which defines a climatized interior.

The nearby forest is integrated through the glazed surfaces and the designers explain that the continuation of the steel construction to the outdoors creates “an infinite series of spatial coordinates much like in a Mondrian painting”.

The new project began in 2012 and it brought a new color palette with furniture pieces by Fritz Hansen and a kitchen which was inspired by the Miller House of Eero Saarinen. The house is extended with a new floor and it opens toward the north to improve the connection with the natural landscape as well as toward the west which was covered with translucent glass to ensure the privacy of the inhabitants while also permitting light to pass inside.

comments powered by Disqus



Recent in: