Boa Nova Tea House by Alvaro Siza

By : Dennis Franklin | 21 Jul 2014 5:30 pm | Restaurants & Bars

The Boa Nova Tea House in Matosinhos, Portugal was created in 1963 by the architect Alvaro Siza and he recently renovated the project to host a restaurant with the same setting as the original space.

Access to the tea house is made via several platforms and stairs that bring the clients into a sheltered space with a low roof canopy. The painted concrete walls protect from the strong sunlight while also opening toward the surrounding landscape and offering glimpses of the sea.

The tea room has an exposed concrete base and the large windows bring abundant light inside. There is also a dining room completely glazed to connect to an external plateau. The project combines a large array of materials such as masonry walls of white plaster, exposed concrete pillars and red African wood to clad the walls, ceiling and frames.

The furniture pieces were also designed by the architect to follow the original plans and fit the setting.

 

[designboom]

comments powered by Disqus



Recent in: