Berri Residence by naturehumaine

By : Dennis Franklin | 22 Jun 2015 6:00 am | Homes

Located on the Berri Street in Montreal, Canada, this residential project implied a complete reorganization and extension of the initial structure and was designed by the architectural practice of naturehumaine in 2012.

The original structure was a duplex built during the 1940s and the owners wanted to add a new dining room where they could either enjoy the company of friends or just have a place for the family discussions.

The new dining room is right next to the kitchen and it is located on the ground level with a large glazing toward the south and the big dining table in the middle of the room. Below the dining room is the master bedroom that offers a view towards the sunken garden.

The designers use wood cladding in the new parts of the home to provide warmer tones and the floor to ceiling glass panels brighten the rooms with natural light. The exterior combines a galvanized steel volume on the top level with stained pine wood of olive green to ensure an impacting façade and a modern design.

 

[contemporist]

comments powered by Disqus



Recent in: