Antalya Aquarium by Bahadir Kul Architects

By : Dennis Franklin | 19 Feb 2014 4:53 pm | Other

Antalya Aquarium is a project designed by the Turkish practice of Bahadir Kul Architects in 2012 with an exterior that wants to look like a vanishing silhouette integrating harmoniously into the landscape while also evoking the purpose of the building through the undulating lines.

The ground floor has a shaded public area that is protected from the sun and wind and it is also a connecting space that brings the various projects together allowing the visitors to gather information as well as get access to the fast food areas, amphitheater or box office.

The public exhibition site is reached through a ramp and this is where you gain entrance to the aquarium and the snow world. Further up the ramp, you reach the cave fish, world rivers, jellyfish, Turkey fish, predatory fish and sharks each area having its own character and the total length of the tunnel is of 131 meters.

 

[archdaily]

comments powered by Disqus



Recent in: