Andrew Road by a-dlab

By : Dennis Franklin | 11 Feb 2014 7:07 pm | Homes

This contemporary bungalow is located in the Caldecott region of central Singapore and it was designed in 2013 by the A D Lab architectural practice on a sloping terrain with a relaxed ambiance.

The project is called Andrew Road and it offers a view of the MacRitchie Reservoir which is one of the most popular natural reserves in the country. The structure is also close to a busy highway and it creates a lot of noise so the designers oriented the house in the other direction lowering most of the communal sections into the sunken courtyard to protect them while also increasing the level of intimacy.

Most of the areas extend on the ground level and the roofs seem to be folding into the landscape. The internal space creates the opposite impression once inside since the spaces seem low at the entrance and gradually rise to make the room larger, attracting the view of the visitors toward the sky and toward the central courtyard.

The main rooms on each level are surrounded by circulation space to improve privacy and to act as buffers for the noise while the views focus on the courtyard and garden.

 

[homedsgn]

comments powered by Disqus



Recent in: