66MRN-House by ONG&ONG

By : Dennis Franklin | 25 Oct 2014 8:39 pm | Homes

The 66MRN-House is a contemporary residential project designed by the ONG&ONG architectural practice in Singapore near Stevens Road with an aesthetic that takes its inspiration from the Zen philosophy to create a balanced home.

There are two main volumes that comprise the structure, one in front hosting the social areas like the living area and dining spaces, while the back volume contains the service functions and the kitchen. Each block has a specific texture provided by the main materials, so the social block is clad in granite, while the service one is made of concrete.

Even if there are two volumes, they communicate easily to form a cohesive whole due to the sliding doors that can become a single space that spans from the swimming pool at the entrance to the living area and kitchen. The reflective pool acts as a divider and is at the base of the void between the two blocks acting as a visual center for the house.

The second floor contains the main social space and the master bedroom on one side and the main bathroom and children’s bedrooms to the back. The floor above hosts an additional bedroom and several multipurpose areas with open decks on the rooftop covered in artificial grass.

comments powered by Disqus



Recent in: